www.matematic.ro Forum.Matematic.Ro
matematica online

FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri     ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

CLASA 5A

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Forum.Matematic.Ro -> Clasele V - VIII (gimnaziu)
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
luci_259
obisnuit

Data înscrierii: 04/Noi/2008

MesajTrimis: Mar Noi 04, 2008 11:06 pm    Titlul subiectului: CLASA 5A Răspunde cu citat (quote)

fie numerele x=2putere 10*25 la puterea2*7 la puterea 10 si y=2la puterea 5*5 la puterea 7*3 la puterea a 10

a) cu cate zerouri se termina fiecare din ele?
b) cu cate zerouri se termina numarul x*y?
c)care este ultima cifra nenula a numarului x*y?

EXPLICATI PLZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
dan
important

Data înscrierii: 25/Ian/2007

MesajTrimis: Mie Noi 05, 2008 7:39 am    Titlul subiectului: Re: CLASA 5A Răspunde cu citat (quote)

luci_259 a scris:
fie numerele x=2putere 10*25 la puterea2*7 la puterea 10 si y=2la puterea 5*5 la puterea 7*3 la puterea a 10

a) cu cate zerouri se termina fiecare din ele?
b) cu cate zerouri se termina numarul x*y?
c)care este ultima cifra nenula a numarului x*y?
EXPLICATI PLZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ
Sus
luci_259
obisnuit

Data înscrierii: 04/Noi/2008

MesajTrimis: Joi Ian 08, 2009 10:49 pm    Titlul subiectului: CLASA A5 A BAZE DE NUMERATIE Răspunde cu citat (quote)

Sa se determine cifrele a b c astfel incat; abc(7)cu bara sus=bca(6)bara sus+bc(8)bara sus+b(10)
cele din paranteza fiind bazele
asi dori un raspuns dar si o explicatie
MULTUMESC
Sus
deeutza99
obisnuit

Data înscrierii: 10/Dec/2009

MesajTrimis: Vin Dec 11, 2009 7:34 pm    Titlul subiectului: raspuns pt primul exercitiu Răspunde cu citat (quote)

la acest exercitiu iti trebuie sa faci cu ultima cifra adik U eu am rezolvat aia cu U da no scriu ci am scris doar raspunsul:
x=2^10*25^2*7^10
x=4*5*9(aici e cu ultima cifra)
x=20*9
x=180 "^"inseamna la puterea
y=2^5*5^7*3^10
y=2*5*9(aici e cu ultima cifra)
y=10*9
y=90
a)x se termina intr-un zerou
y se termina intr-un zerou
b)x*y=180*90=8200=>x*y se termina in doua zerouri
c)x*y=8200=>ultima cifra este 2 deoarece nr. nat. nenule sunt fara zero Laughing simplu doar k tre sa sti cum[/b]
Sus
Shatterhand
obisnuit

Data înscrierii: 20/Noi/2007

MesajTrimis: Joi Ian 07, 2010 6:51 pm    Titlul subiectului: o pb foarte interesanta Răspunde cu citat (quote)

presupune ca ai numerele 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10. folosind 5 de + si un - insumeaza in ordine aceste numere sau combinati de numere malaturate precum 12, 21,23,32,34 etc ca sa ajungi la 100
pe cat de usoara pare pe atat de enervanta poate fi
Sus
anonima
obisnuit

Data înscrierii: 26/Ian/2010

MesajTrimis: Mar Ian 26, 2010 11:30 pm    Titlul subiectului: :D Răspunde cu citat (quote)

40. In paralelogramul ABCD se duce o secanta oarecare prin varful B , care intersecteaza dreptele DC si AD in punctele M si respectiv N.Se cere sa se arate ca produsul MC*AN este constant
Sus
alyna_96
obisnuit

Data înscrierii: 31/Ian/2010

MesajTrimis: Dum Ian 31, 2010 7:35 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Cu cit este egal A LA PUTEREA A DOUA MINUS A ??? Va rog ajutati-ma!!! scrieti-mi pe e-mail-ul alyna_dadus@yahoo.co.uk e urgent!!!! Rolling Eyes
Sus
gundorf
obisnuit

Data înscrierii: 18/Oct/2009

MesajTrimis: Mie Feb 10, 2010 4:22 pm    Titlul subiectului: Va rog sa ma ajutati Răspunde cu citat (quote)

EX 1 . Comparati numerele :

a = 2la puterea 2011 - 2la puterea 2010 - 2la puterea 2009 si b = 5la puterea 862 - 4 ori 5la puterea 861

EX 2. Intr-o urna sunt bile albe, negre, verzi si rosii; cate 7 din fiecare culoare . Bilele albe sunt numerotate de la 1 pana la 7 . La fel si bilele negre, verzi sau rosii. Care este cel mai mic numar de bile pe care trebuie sa il extragem din urna, fara a le privi , pentru a fi siguri ca am extras o bila cu numarul 3.
Sus
dan
important

Data înscrierii: 25/Ian/2007

MesajTrimis: Mie Feb 10, 2010 9:30 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

alyna_96 a scris:
Cu cit este egal A LA PUTEREA A DOUA MINUS A ??? Va rog ajutati-ma!!! scrieti-mi pe e-mail-ul alyna_dadus@yahoo.co.uk e urgent!!!! :roll:

Sus
MadiMadi
obisnuit

Data înscrierii: 28/Oct/2009

MesajTrimis: Lun Apr 12, 2010 10:54 am    Titlul subiectului: metoda mea Răspunde cu citat (quote)

ridica fiecare la puterea care ti se cere si vei afla cu cate zerouri se termina fiec
de exemplu daca ai ridicat sa zicem pe 2 la puterea a 1998sa zicem ca tia dat ....98000 nu mai concinui dupa ce ai o cifra diferita de 0
Sus
tata2008
important

Data înscrierii: 22/Oct/2008

MesajTrimis: Mie Apr 14, 2010 5:25 am    Titlul subiectului: Re: metoda mea Răspunde cu citat (quote)

MadiMadi a scris:
ridica fiecare la puterea care ti se cere si vei afla cu cate zerouri se termina fiec
de exemplu daca ai ridicat sa zicem pe 2 la puterea a 1998sa zicem ca tia dat ....98000 nu mai concinui dupa ce ai o cifra diferita de 0

Exclamation Sunt reguli care ne conduc la o concluzie mult mai repede decat ... metoda propusa de tine .

Question Question Question
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Forum.Matematic.Ro -> Clasele V - VIII (gimnaziu) Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Nu puteți atașa fișiere în acest forum
Nu puteți descărca fișiere în acest forum